Ρωσικές ναυτικές ασκήσεις ανοικτά της Συρίας




Νοέμβριος 12, 2016. 21:54


Μόσχα.


Η ρωσική νηοπομπή με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» πραγματοποιεί ναυτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στις ακτές της Συρίας, σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου Α’ επιλογής του «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», Σεργκέι Αρταμότοφ.





«Τα πλοία της ναυτικής μοίρας με το αεροπλανοφόρο βρίσκονται σε μια καθορισμένη περιοχή στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου, στις ακτές της Συρίας», δήλωσε ο Αρταμότοφ σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα «Ειδήσεις του Σαββάτου» [‘Вести в субботу’] από τον Σεργκέι Μπρίλεφ στο τηλεοπτικό κανάλι ‘Ρωσία 1’.




Σύμφωνα, επίσης, με ρωσική διπλωματική πηγή, όπως αναφέρει το πρακτορείο «Interfax» η μοίρα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα προβαίνει σε συνεχείς ετοιμασίες για χτυπήματα κατά των τρομοκρατών και είναι έτοιμη «να τεθεί σε λειτουργία ανά πάσα στιγμή».




Σύμφωνα με το ίδιο, προς το παρόν τα ρωσικά μαχητικά από το αεροπλανοφόρο κάνουν αναγνωριστικές πτήσεις  τόσο στην παράκτια περιοχή όσο και στην ενδοχώρα.




Στη Μεσόγειο υπάρχει μια ρωσική ναυτική δύναμη που αποτελείται από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ»- "Адмирал Кузнецов", το καταδρομικό «Πέτρος ο Μέγας»-‘Петр Великий’ που φέρει πυρηνικές κεφαλές, το μεγάλο αποβατικό  ‘Σερβερομόρσκ’- "Североморск", το ‘Αντιναύαρχος Κουλάκοφ’ -"Вице-адмирал Кулаков" και η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς»- "Адмирал Григорович".


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr