Η Τουρκία ετοιμάζεται για μετακινήσεις τζιχαντιστών στην επαρχία Σιρνάκ






Νοέμβριος 2, 2016.

Στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο DHA,  αναφέρουν ότι άρματα μάχης, τροχοφόρα βαρέα οχήματα και μηχανήματα έργων έχουν ξεκινήσει από την Άγκυρα προς την επαρχία Σιρνάκ που συνορεύει με το Ιράκ,  η οποία  βρίσκεται βορειοδυτικά της Μοσούλης.



Το δημοσίευμα σημειώνει τα άρματα μάχης μετακινούνται από την Άγκυρα και από τα μηχανήματα από την Τσακίρι ( Çankırı ) όπου βρίσκεται η 28η μηχανοκίνητη ταξιαρχία του πεζικού.



Ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ ανέφερε ότι η μετακίνηση αυτή του στρατού γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των συνόρων που σχετίζεται με την εξέλιξη στη Μοσούλη.



«Όπως γνωρίζετε στην περιοχή μας υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις. Γίνεται ένα σοβαρός πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και η Τουρκία συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν. Από τη άλλη πλευρά πρέπει να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στα σύνορα μας στην επαρχία Σιρνάκ», τόνισε.



Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει κόκκινες γραμμές ως προς τη μετακίνηση μαχητών στα σύνορά της και ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση τόσο με την ιρακινή κυβέρνηση, όσο και με την περιφερειακή κυβέρνηση του βόρειου Ιράκ, είπε χαρακτηριστικά αποφεύγοντας τον όρο ‘ κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση’.







--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr