Σύμβουλος Ντόναλντ Τραμπ: Κανείς δεν πρόκειται να αλλάξει το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων



Η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων 'Βεστ' καταγράφει απόψεις του 'πνευματικού' συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με το όνομα των Σκοπίων

Νοέμβριος 12, 19:11

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εκλογή του νέου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, θα συνεχίσουν να οικοδομούν την οδό καλής συνεργασίας με την FYROM», δήλωσε ο Μάρκ Μπερνς, σύμβουλος του νεοεκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.




«Σχετικά με το ζήτημα  του ονόματος της χώρας σας,  που θέλουν να αλλάξετε και να πάψετε να ονομάζεστε ψευδομακεδόνες,  είναι ανήκουστο στην παγκόσμια ιστορία. Κανείς δεν τολμά να αλλάξει το όνομα και την ταυτότητα σε έναν  που γεννήθηκε ως ψευδομακεδόνας και συνεχίζει να ζει με το όνομα αυτό», είπε ο Μπερνς ο οποίος είναι υποστηρικτής και πνευματικός σύμβουλος του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, όπως γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Βεστ’.



«Είναι άδικο, πρόσθεσε ο Μπερνς σε συνέντευξή του στη «Φωνή του Λαού», που οι Έλληνες στις ΗΠΑ έχουν προσφέρει εκατομμύρια δολάρια για το Δημοκρατικό Κόμμα για να έχουν την εύνοιά του,   να σας κάνουν να αλλάξετε το όνομά σας».



«Να είστε σίγουροι ότι με τη θητεία του Τραμπ στην προεδρία, δεν θα πρόκειται να γίνει αλλαγή του ονόματος της χώρας σας, της Ψευδομακεδονίας. Εγγυώμαι ότι με την επιλογή του Τραμπ στην προεδρία, κάθε πρωτοβουλία από την ηγεσία των Δημοκρατικών των ΗΠΑ και της δημοκρατικής διακυβέρνησης που αναφέρεται στην αλλαγή του ονόματος του κράτους της Δημοκρατίας της Ψευδομακεδονίας, θα πρέπει να σταματήσει αμέσως», δήλωσε ο Μπερνς.



Όσον αφορά τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στα Σκόπια, που έχουν προγραμματισθεί για τις 11 Δεκεμβρίου, ο Μπερνς δήλωσε ότι αναμένει το VMRO-DPMNE να αναλάβει εκ νέου  τη νέα κυβέρνηση.



«Αναμένουμε να λάβει εκ νέου την εντολή του λαού τις επερχόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου, διότι πιστεύουμε ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι θα συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση για καλύτερη οικονομική ανάπτυξη και ασφάλεια για το κράτος», δήλωσε ο Μαρκ Μπερνς (Mark Burns), σύμφωνα με τη σλαβική εφημερίδα που υποστηρίζει κατά την προεκλογική περίοδο το  κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr