Πεντακόσιες χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες ετοιμάζονται για την Ευρώπη



«500 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία πρόθυμοι να πάνε στην Ευρώπη, περιμένοντας τον Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα»

Νοέμβριος 28, 2016. 20:27

Σχεδόν 500 χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν για την Ευρώπη, που είναι το όνειρό τους και η απειλή του προέδρου της Τουρκίας,  Ερντογάν, να ανοίξει τα σύνορα της χώρας, αναθέρμανε  αυτήν την ιδέα.




Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι η Τουρκία είναι μία χώρα που έχει ανοίξει τις αγκάλες της στους Σύριους πρόσφυγες, λόγω των συγκρούσεων στη χώρα τους.


Τα λόγια του Ερντογάν για το άνοιγμα των συνόρων έχουν εμφυσήσει νέες ελπίδες στους ανθρώπους των προσφυγικών στρατοπέδων για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.



Ο πρόεδρος των Σύρων Τουρκμένων, Εκρέμ Ντεντέ, πιστεύει ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να εμποδίσει τη διέλευση των προσφύγων από τα σύνορά της  και να τους αποδεχθεί.



Σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, το κλείσιμο των σημείων διέλευσης στα σύνορα είναι μια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να είναι ανοικτά και οι ευρωπαϊκές χώρες να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες για τους μετανάστες.



Η Ευρώπη διατείνεται ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τους ανθρώπους της, και όχι για εμάς», είπε ο Ντέντε στο πρακτορείο Anadolu.



Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της συριακής πόλης της Ράκα, Σαντί Σιουβέις, κατόρθωσε να διαφύγει  μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου από τη Συρία και βρήκε καταφύγιο στην πόλη Κιλίς της Τουρκίας, όπου προσφέρονται  οι στοιχειώδεις ανάγκες για τη ζωή.



Ελπίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα μεριμνήσουν για τους πρόσφυγες  και ότι θα κατανοήσουν το ανθρώπινο δράμα τους.



Επίσης, καλεί τον Ερντογάν να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να ανοίξει τα σύνορα.


«Αυτό θα δώσει την ευκαιρία  στους πρόσφυγες της Τουρκίας να ζήσουν στην Ευρώπη. Με το άνοιγμα των συνόρων, με μια πρώτη εκτίμηση,  τουλάχιστον 500 χιλιάδες άνθρωποι θα μεταναστεύσουν στην Ευρώπη. Οι νέοι Σύριοι ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη», δήλωσε ο Σιουβέις.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr