Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι είπε ότι η χώρα δεν χρειάζεται ‘καντόνια’




Νοέμβριος 29, 2016. 22:59


Ο επικεφαλής του σλαβικού κόμματος VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, στην προεκλογική ομιλία του στην πόλη Γκόστιβαρ, δήλωσε ότι στη χώρα δεν χρειάζεται να δημιουργηθούν καντόνια, αλλά ότι χρειάζεται μια ισχυρή, κυρίαρχη, ενιαία διοίκηση που θα είναι οικονομικά ισχυρή, για όλους τους πολίτες.




Η δηλώσεις αυτές έγιναν ως απάντηση του αρχηγού του σλαβικού κόμματος SDSM, που αναφέρεται στη δημιουργία καντονιών στη χώρα και στην επισημοποίηση της αλβανικής γλώσσας.



«Συνυπάρχουμε στη χώρα, δεν χρειαζόμαστε καντόνια που θα μας διαλύσουν σε μια μέρα, αφού με δημοψηφίσματα θα μπορούν να διακηρύξουν ανεξαρτησία και να διαχωριστούν από την Ψευδομακεδονία. 

Χρειαζόμαστε μια ισχυρή, κυρίαρχη, ενιαία διοίκηση, οικονομικά ισχυρή για μια καλή ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες, των Ψευδομακεδόνων, των Αλβανών, των Τούρκων, των Ρομά, των Βλάχων και των άλλων εθνοτήτων που ζουν στη Ψευδομακεδονία επί αιώνες μαζί. 

Δεν χρειαζόμαστε καντόνια για να ζήσουμε μαζί, ούτε και τη διγλωσσία σε όλη τη χώρα, δεν πρέπει να δώσουμε ψήφο σε αυτούς που έχουν ξένες ατζέντες για να έρθουν στην εξουσία. 

Οι πολίτες χρειάζονται μια βελτιωμένη οικονομία, νέες θέσεις εργασίας, όπως το VMRO-DPMNE και ο Συνασπισμός μας, θα δημιουργήσει», τόνισε ο Γκρούεφσκι, σύμφωνα με το PlusInfo.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr