Ρωσο-τουρκική προσέγγιση: Ο Ζιρινόφσκι επισκέπτεται την Άγκυρα




Σχετικό και το δημοσίευμα της ‘Χουριέτ’


Νοέμβριος 24, 2016. 07:41


«Η Τουρκία έχει εγκαταλείψει το στόχο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ρώσος πολιτικός και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR), Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία, που έγινε μετά από πρόσκληση της τουρκικής ηγεσίας.




«Η Τουρκία δεν προσχώρησε στην ΕΕ εδώ και 53 χρόνια και τώρα η ηγεσία της αποφάσισε να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια», είπε ο Ζιρινόφσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.



«Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ο κύριος στόχος της χώρας. Ίσως η Τουρκία σχεδιάζει να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης», επεσήμανε ο Ζιρινόφσκι.



«Έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στην τουρκική πλευρά. Πρόκειται για την ένωση της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ιράν, της Συρίας και του Ιράκ», είπε ο ηγέτης του LDPR, προσθέτοντας ότι η δημιουργία νέων συμμαχιών θα βοηθήσει την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ σιιτών και σουνιτών σε αυτές τις χώρες, καθώς και μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων.



Ο Ζιρινόφσκι, είπε επίσης, ότι η αλλαγή εξουσίας στην Ουάσιγκτον, εμπνέει ελπίδες ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποσύρουν την ενεργή παρέμβασή τους στην περιοχή.



Νωρίτερα, ο ηγέτης του LDPR είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Δήμαρχο της Άγκυρας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr