Οι Κούρδοι επιδιώκουν να συμπεριλάβουν τη Ράκα στην ‘κουρδική αυτονομία’




Νοέμβριος 9, 2016. 21:14

Κουρδικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η «πρωτεύουσα της τρομοκρατίας’, Ράκα,  μετά την απελευθέρωσή της από το ‘ισλαμικό κράτος’, ενδέχεται να ενταχθεί στην κουρδική αυτονομία.



Το κουρδικό κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» προτίθεται να συμπεριλάβει την Ράκα στην κουρδική αυτονομία, εάν συμφωνήσει ο πληθυσμός της πόλης.  


«Αυτό αντιστοιχεί στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών που επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν», σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα στη ρωσική γλώσσα.



Σύμφωνα, μάλιστα, με τη ρωσική εφημερίδα ‘Ιζβέστια’- «Известия» ενδέχεται μετά την απελευθέρωση της Ράκα από τους εξτρεμιστές, οι κουρδικοί σχηματισμοί που αποτελούν τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα πολεμικό συμβούλιο για να ελέγχουν την πόλη και την εντάξουν στο ομοσπονδιακό σύστημα.



Βασικό, όμως, στοιχείο σε κάθε απόφαση, είναι η βούληση των ίδιων των κατοίκων της Ράκα, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν τα καθήκοντα ενός διοικητικού οργάνου, όπως έγινε στην Μανμπίτς (επαρχία του Χαλεπίου).



Ωστόσο, η Δαμασκός βλέπει  τις δραστηριότητες των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» ως πλήγμα στην κυριαρχία της Συρίας, επειδή δεν είναι συνεπείς με την επίσημη θέση της ηγεσίας της χώρας.



Μάλιστα, η επικεφαλής του Κοινοβουλίου της Συρίας πιστεύει ότι η CIA επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν.


Το επόμενο βήμα σε αυτήν την πορεία είναι ο διαχωρισμός των εδαφών  από τα άλλα κράτη, όπως η Τουρκία και το Ιράκ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr