Σόφια: Συνάντηση προέδρου των Σκοπίων με τον νεοεκλεγέντα Βούλγαρο πρόεδρο




« Ο Ρούμεν Ράντεφ και ο Γκιόργκε Ιβάνοφ συζήτησαν την κρίση των προσφύγων και τις περιφερειακές προκλήσεις»



Νοέμβριος 22, 2016. 20:00


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, συναντήθηκε στη βουλγαρική πρωτεύουσα με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μετά από αίτησή του.




Ο Ρούμεν Ράντεφ και ο Γκιόργκι Ιβάνοφ συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την πολιτική κατάσταση μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές στη Βουλγαρία και τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στα Σκόπια, τι προκλήσεις που συνδέονται με την προσφυγική κρίση, καθώς και  περιφερειακά θέματα, ευρωπαϊκά και τα τρέχοντα διεθνή θέματα.


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ράντεφ, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για συνέχιση της ίδιας πολιτικής έναντι της Ψευδομακεδονίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα αναπτυχθούν σε πνεύμα συνεργασίας και καλής γειτονίας.



Σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes,  ο Γκιόργκε Ιβάνοφ δήλωσε: «Στην πρώτη μου συνάντηση μαζί του, που έγινε στις 22 Νοεμβρίου, τον συγχάρηκα για τη νίκη του. Ελπίζω ότι θα έχουμε άριστες σχέσεις με τον Ρούμεν  Ράντεφ, γιατί οι πρόεδροι πρέπει να κρατούν τις πόρτες ανοικτές σε όλους», είπε ο Ιβάνοφ.



Πρόσθεσε: 


«Η δήλωση του εκλεγέντος προέδρου ότι θα πρέπει να υπογράψουμε μια συνθήκη φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας είναι εξαιρετικά σημαντική. Πολύς χρόνος χάθηκε με αυτήν την υπογραφή. Δεν μπορεί το κείμενο που θα συμφωνηθεί από τα δύο μέρη, να μπει εμπόδιο στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες που σχετίζονται με πολλά πράγματα από το παρελθόν, που έχουν ένα κοινό μέλλον. Είμαστε έτοιμοι  να υπογράψουμε τη σύμβαση και το δείξαμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, να εγκρίνουμε τις προτεινόμενες πρωτοβουλίες και να κλείσουμε αυτό το ζήτημα».



«Θέλω η Βουλγαρία, όπως έκανε η Κροατία και η Σλοβενία να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην περιοχή και να ενδιαφερθεί για τις χώρες που δεν είναι ακόμη μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Ιβάνοφ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr