Ξεκίνησε η επίθεση από το ρωσικό στόλο κατά των τζιχαντιστών στη Συρία




Νοέμβριος 15, 2016. 19:09



Η Ρωσία ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη μεγάλη επιχείρηση κατά των θέσεων του ‘Ισλαμικού κράτους’ που θα προκαλέσουν, όπως εικάζεται, και την πτώση του στη Συρία.




Σύμφωνα με το πρακτορείο Blitz, που επικαλείται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου έδωσε το σύνθημα της έναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με πρώτες απογειώσεις από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-33, τα οποία για πρώτη φορά συμμετέχουν σε αποστολές του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας.



Η επίθεση άρχισε με εκτοξεύσεις των πυραυλικών συγκροτημάτων «Бастион»- 'Μπάστιον',  σε στόχους κυρίως στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χομς, σε χώρους αποθήκευσης και στρατοπέδων των τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένων εργοστασίων κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών.



Ο Σόιγκου ανέφερε, επίσης, ότι από την φρεγάτα «Ναύαρχος Γκλιγκόροβιτς»/ «Адмирал Григорович» εκτοξεύθηκε σειρά πυραύλων κρουζ κατά στόχων στην συριακή ενδοχώρα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr