Αλβανία: Ενδιαφέρον για τις μειονότητες από τον Αμερικανό πρέσβη



 Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου,  έδειξε ενδιαφέρον για τη σύνταξη του νέου νόμου περί μειονοτήτων στην Αλβανία


Νοέμβριος 11, 2016. 20:40


Τίρανα.


Η μεταχείριση των μειονοτήτων στην Αλβανία, ήταν μέρος της σημερινής ημερήσιας διάταξης του Αμερικανού πρέσβη στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου.




Ο Λου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Κυβερνητικής Επιτροπής για τις Εθνικές Μειονότητες, Κωνσταντίνα Μπεζάνι,  προκειμένου να πληροφορηθεί για την πορεία  της σύνταξης της νομοθεσίας περί των μειονοτήτων στη χώρα.



Ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε, επίσης, με τους εκπροσώπους όλων των εθνοτικών κοινοτήτων που ζουν στην Αλβανία και ενημερώθηκε για την κατάσταση των μειονοτήτων, τα προβλήματα της εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και άλλα θέματα που  σχετίζονται με τα  μέλη των μειονοτικών κοινοτήτων.


Ο Λου επεσήμανε ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων είναι μία από τις πέντε βασικές προτεραιότητες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Μετά από έντονες πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα και τον Διαμεσολαβητή της Αλβανίας, η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να συντάξει έναν νόμο για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα.
Είναι η πρώτη φορά που καθιερώνεται ένα τέτοιο μέτρο. Ανακοινώνοντας την απόφασή του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα είπε ότι θα ακολουθηθούν τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr