Η ελληνική ακτοφυλακή κρατεί ουκρανικό πλοίο με μεγάλη ποσότητα τσιγάρων




Νοέμβριος 27, 2016. 19:19

Η ελληνική ακτοφυλακή έθεσε υπό κράτηση ένα ουκρανικό αλιευτικό, το οποίο είχε διασωθεί στη θάλασσα από ρωσικό πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.




Η τεχνική κατάσταση του πλοίου δεν ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές του και σε έλεγχο που έγινε  επί του σκάφους βρέθηκαν φορτία τσιγάρων, των οποίων η προέλευση προκάλεσε ζήτημα στις ελληνικές αρχές- σύμφωνα με την Ελληνική Ακτοφυλακή.



Το σκάφος φέρει σημαία Ουκρανίας και επί του πλοίου υπήρχαν 7 Ουκρανοί ναύτες, σύμφωνα, μάλιστα,  με μαρτυρία του καπετάνιου απέπλευσε από το Μαυροβούνιο με προορισμό το Λίβανο.


Μετά από έλεγχο του φορτίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων των οποίων η νομιμότητα ελέγχεται από τις τελωνειακές αρχές. Το πλοίο δεν είχε υποστεί σημαντική βλάβη.



Στις 21 Νοεμβρίου, το ίδιο πλοίο είχε μείνει ακυβέρνητο  εν πλω και επί δύο μέρες παρασύρονταν από τα κύματα.


 Στις 24 Νοεμβρίου, εξέπεμψε σήμα κινδύνου και διασώθηκε από ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, που το ρυμούλκησε σε λιμάνι της Κρήτης.



Λόγω της κακής κατάστασης του πλοίου και του ύποπτου φορτίου του τέθηκε από τις ελληνικές αρχές υπό κράτηση στο κρητικό λιμάνι της Παλαιόχωρας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr