«Ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο»…





Νοέμβριος 2, 2016.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρι Ισίκ δήλωσε ότι η στρατιωτική ενίσχυση κατά μήκος των συνόρων της γραμμής με τη Συρία και το Ιράκ, ήταν ένα μέρος της προετοιμασίας της Τουρκίας εναντίον όλων των ειδών των σεναρίων στις γειτονικές χώρες.




Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο», είπε ο Ισίκ στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι ‘Ahaber’ στην Άγκυρα σε ζωντανή συνέντευξη.



Η δήλωσή του έρχεται εν μέσω δημοσιευμάτων για ανάπτυξη πολλών τουρκικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων στα νότια σύνορα.



Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, που ζήτησε την ανωνυμία, ένας μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης της 28ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικου παρατηρήθηκε να εγκαταλείπει την Άγκυρα και να κατευθύνεται στη Σιλόπι, στην επαρχία Σιρνάκ.



Η ανάπτυξη του τουρκικού στρατού σε μια περιοχή κοντά τα ιρακινά σύνορα είναι σχετική με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις εξελίξεις στο Ιράκ, δήλωσε ο Ισίκ.



Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία «δεν έχει καμία υποχρέωση» να περιμένει πίσω από τα σύνορά της και θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο, εάν οι τρομοκράτες  από το εκτός νόμου  Εργατικό  Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) λάβει θέση στην περιοχή Σιντζάρ του Ιράκ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr