Η Αρμενία κατηγόρησε την Τουρκία ότι υποστηρίζει το ‘ισλαμικό κράτος’



Ο Αρμένιος  βουλευτής κατηγόρησε την Τουρκία ότι προσποείται ότι μάχεται κατά του 'ισλαμικού κράτους' για να σκοτώσει Κούρδους στη Συρία



Νοέμβριος 19, 2016. 18:33


 Γερεβάν.


Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, στην 62α Συνεδρία, ο Αρμένιος βουλευτής Κοριούν Ναχαπετιάν σε ομιλία επέκρινε αυστηρά την Τουρκία για την υποστήριξή της προς την τρομοκρατική ομάδα του  ‘Ισλαμικού κράτους’, αναφέρει το αρμενικό πρακτορείο ‘Armenpress’.




Ο Αρμένης Ναχαπετιάν απευθυνόμενος προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλέτ 
 Τσαβούσογλου, είπε ότι η Τουρκία υποστηρίζει την τρομοκρατική ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους: «Η Τουρκία, προσποιείται ότι μάχεται εναντίον των τρομοκρατών και στην πραγματικότητα σκοτώνει Κούρδους με την υποστήριξη της ομάδας του ‘Ισλαμικού κράτους’», είπε.



Πρόσθεσε, ότι η Τουρκία έχει κλείσει μονομερώς τα σύνορά της με την Αρμενία και αγνοεί όλες τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την εξομάλυνση των αρμενο-τουρκικών σχέσεων.



«Είναι προφανές ότι  οποιαδήποτε συμμετοχή της Άγκυρας στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα βλάψει την Τουρκία εξαιτίας της προκατειλημμένης θέσης της  να υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν , έναντι οποιαδήποτε κόστους».



Επεσήμανε, ότι οι θέσεις οι οποίες εκφράστηκαν από την Τουρκία κατά την σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν από τις 2 έως τις 5 Απριλίου, είναι  αρκετές για να καταδείξουν  την κλίση της Τουρκίας.
Το ερώτημα, είπε ο Αρμένιος βουλευτής είναι πως η Τουρκία  βλέπει την ανάπτυξη σχέσεων με τους γείτονές της όταν σε τρεις γραμμές των  συνόρων της έχει αναπτύξει τα στρατεύματά της.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr