Βουλγαρία: Διαμαρτυρία κατά προσφυγικού κέντρου στην πόλη Χαρμανλί




Νοέμβριος 22, 2016. 21:03

Για τρίτη φορά οι κάτοικοι της Χαρμανλί, στη νοτιο-κεντρική Βουλγαρία, διαμαρτυρήθηκαν με συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, μέσα στους τελευταίους δύο μήνες.



Κατά τη διάρκεια της πρώτης και της δεύτερης διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι  απαίτησαν να δημιουργηθεί ένα κέντρο προσφύγων κλειστού τύπου, ώστε οι ξένοι να μην μπορούν να βγαίνουν ανεξέλεγκτα από αυτό.

Οι αρχές του είχαν υποσχεθεί ότι θα μεριμνούσαν για τα αιτήματά τους, αλλά, τελικά, τους αγνόησαν.



Σήμερα στη διαμαρτυρία απαίτησαν να κλείσει το προσφυγικό στρατόπεδο και να μετακινηθεί προς τα σύνορα. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν τουλάχιστον 300 κάτοικοι της πόλης, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν μάσκες στα πρόσωπά τους, δείχνοντας ότι φοβούνται για την υγεία τους.



Το προσφυγικό κέντρο έχει 3000 προσφυγομετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν,  οι οποίοι όλη τη μέρα βρίσκονται στους δρόμους  της πόλης. Οι ξένοι είναι περισσότεροι από τους ντόπιους, όπως επισημαίνεται.



Πολλοί από τους μετανάστες έχουν ανοικτές πληγές στα χέρια και στα πόδια τους, ενώ από έχουν επιβεβαιωθεί 64 περιπτώσεις με ψώρα.



Οι κάτοικοι ζήτησαν από το υπουργείο Υγείας να κάνουν εκτάκτους υγειονομικούς ελέγχους στον προσφυγικό καταυλισμό, φοβούμενοι για ασθένειες που είδαν ποτέ στην πατρίδα τους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr