Τουρκία: «Οι Αμερικανοί μας πρόδωσαν- έριξαν ενισχύσεις στους Κούρδους της Συρίας»




Νοέμβριος 8, 2016.

Οι Αμερικανοί οι οποίοι ανακοίνωσαν  στενή συνεργασία με την Τουρκία για την επιχείρηση στη Ράκα, έστειλαν στην επαρχία Αλ Χασάκα στρατιωτικές προμήθειες προς τους Κούρδους του YPG με ελικόπτερα μια κίνηση που η Άγκυρα τη θεωρεί ως προδοσία.




«Ελικόπτερα και αεροσκάφη που ανήκουν στον αμερικανικό στρατό έριξαν πυροβόλα όπλα διαμετρημάτων 12-44mm,  χειροκίνητες αντιαεροπορικές ρουκέτες, εκρηκτικά , βαρύ και ελαφρύ οπλισμό στην τρομοκρατική οργάνωση», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.



Τόσο η Τουρκία, όσο και οι αντιπολιτευτικές ομάδες που πολεμούν κατά των τρομοκρατών του Daesh και κατά του καθεστώτος του Άσαντ, αντιτίθενται σθεναρά στην προμήθεια αυτών των όπλων  (προς τους Κούρδους).



Η ρίψη των προμηθειών αυτών έγινε ώρες μετά την ανακοίνωση των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, στις οποίες εμπεριέχονται Κούρδοι του YPG,  για έναρξη των επιχειρήσεων κατά του Daesh στη Ράκα.



Το δημοσίευα της «Yeni Şafak»  επισημαίνει ότι η λεγόμενη επίθεση στη Ράκα είναι ένα σκηνοθετημένο show για την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον, αφού οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας βρίσκονται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τη Ράκα.  Σημειώνεται, επίσης, ότι στόχος της ενίσχυσης των Κούρδων της Συρίας είναι η κατάληψη της πόλης Αλ Μπάμπ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr