Βουλγαρία: Κάτοικοι παραμεθορίων χωριών ζητούν όπλα για παράνομους μετανάστες




«Όπλα εναντίον των παράνομων μεταναστών στα σύνορα ζήτησαν οι ντόπιοι», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος (bgnes.bg)

Νοέμβριος 20, 2016.18:35


Κάτοικοι παραμεθορίων περιοχών της Βουλγαρίας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Σόφιας,  για την εισβολή λαθρομεταναστών από τα νότια σύνορα της χώρας, όπως αναφέρει η βουλγαρική ραδιοτηλεόραση.




Έχουν γίνει πολλές συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της βουλγαρικής πρωτεύουσας αλλά η μεγαλύτερη ήταν μπροστά στον καθεδρικό ναό, γράφει το δημοσίευμα.



Η Ντανιέλα Νικόλοβα, μία από τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας, εξήγησε ότι από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 55 χιλιάδες αιτήσεις για άσυλο. Από αυτούς σε 10.500 χορηγήθηκε το καθεστώς του πρόσφυγα και σε 5500 ανθρωπιστικό καθεστώς. Απορρίφθηκαν μόνο 2000.



Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ιράκ και πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες, όπως ισχυρίσθηκαν οι διαδηλωτές.



Οι διαδηλωτές ζήτησαν να τους χορηγηθούν όπλα από την αστυνομία και το στρατό προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν κατά των  παράνομων μεταναστών και για τη διαφύλαξη της περιουσίας τους.


«Ζητάμε,ακόμη,  να χτισθεί ένα ισχυρό τείχος στα σύνορα και να εφαρμοσθεί αυστηρό καθεστώς βίζας. Τα σύνορα πρέπει να διασφαλιστούν με κάθε νόμιμο μέσο», δήλωσε Νικόλοβα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr