Η νέα ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς», με πυραύλους κρουζ πλέει και αυτή στη Συρία




Νοέμβριος 3, 2016.


Η νεότευκτη  φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς- «Адмирал Григорович», οπλισμένη με πυραύλους «Καλίμπρ ΝΚ» („Калибр-НК”) απέπλευσε σήμερα από τη Σεβαστούπολη της 



Κριμαίας με πορεία προς τη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως σημειώνουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ‘Interfax ‘ και 'RIA Novosti'.



Το πλοίο αναμένεται το Σάββατο να φθάσει στον προορισμό του και να ενταχθεί στη σύνθεση του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο.



Η φρεγάτα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων κρουζ μεγάλων αποστάσεων ακριβείας. Θα ενσωματωθεί  στο κοινό σύστημα αεράμυνας της ρωσικής μοίρας.



Το πλοίο φέρει το όνομα του τελευταίου υπουργού του Ρωσικού Αυτοκρατορικού Στόλου, πριν την επανάσταση του 1917, εντάχθηκε στο ρωσικό στόλο τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους,  έχει μήκος 125 μέτρων, έχει εκτόπισμα μικρότερο από 4.000 τόνους και μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβους. Αυτονομία τριάντα ημερών.



Εκτός από τους πυραύλους ‘Καλίμπρ’ είναι οπλισμένο με πυραυλικό συγκρότημα αυτοάμυνας ‘Στιλ-1’ (Щтил-1) με πυροβόλα των 100 χιλιοστών, τορπίλες και ελικοδρόμιο.



-

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr