Σκόπια: Συνελήφθησαν δύο άτομα για σύνδεση με το ‘Ισλαμικό κράτος’




Νοέμβριος 10, 2016. 20:35


Σκόπια.


Δύο άνδρες ηλικίας 23 και 24 ετών από τα Σκόπια συνελήφθησαν με την υποψία της  προετοιμασίας διάπραξης εγκλημάτων τρομοκρατίας  καθώς και διασυνδέσεων με επαναπατριζόμενους από το ‘Ισλαμικό κράτος’, όπως ανέφερε σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου  Δημόσιας Ασφάλειας, Μίτκο Τσάβκοφ.




«Το υπουργείο Εσωτερικών, ως μέρος μιας ευρύτερης περιφερειακής επιχειρησιακής δράσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στις 4 Νοεμβρίου μετά από εισαγγελική εντολή έκανε έρευνα σε δύο σημεία, στην πόλη των Σκοπίων και στο χωριό Αρασίνοβο.



Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε άτομο 24 ετών στο Αρασίνοβο που είχε σχέση με την τρομοκρατία και το δεύτερο άτομο συνελήφθη στο Κοσσυφοπέδιο, είπε ο Τσάβκοφ, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών.



Σύμφωνα  με τον ίδιο από τις έρευνες που έγιναν μετά την κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων τους  και των καρτών SIM, καθώς και φωτογραφικές μηχανές, κάρτες micro, tablet, USB και διάφορα έγγραφα, αποκαλύφθηκε ότι έχουν δεσμούς με επαναπατριζόμενους τρομοκράτες του ISIS και με ξένους εξτρεμιστές.



«Στόχος τους ήταν η διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφος των Σκοπίων», είπε ο Μίτκο Τσάβκοφ, σύμφωνα με την ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr