Τουρκικό Drone σκότωσε 6 Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ




Νοέμβριος 12, 2016. 18:41


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δύο Κούρδοι αυτονομιστές του PKK σκοτώθηκαν στο βουνό Νίρβα Σέϊτου και άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν στο βουνό Άσος, από ένοπλο μη επανδρωμένα εναέριο όχημα (drone).  Το μη επανδρωμένο,  εκτόξευσε πύραυλο και σκότωσε τους τρομοκράτες, όπως σημειώνεται.




Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, μια άλλη αεροπορική επιθετική ενέργεια ακολούθησε στην περιοχή Ζαπ του βόρειου Ιράκ κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.



Η επιχείρηση άρχισε μετά από εσπευσμένη ειδοποίηση από τις μυστικές υπηρεσίες και τρεις Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν. Επίσης, καταστράφηκαν  δύο καταφύγια του PKK. Ο τουρκικός στρατός έχει ενεργοποιήσει τα ένοπλα drone για εντοπισμό και επιθέσεις κατά των Κούρδων αυτονομιστών.



Το PKK χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, διεξάγει ένοπλη σύγκρουση στη νοτιοανατολική Τουρκία για πάνω από τρεις δεκαετίες, σκοτώνοντας περισσότερους από 40 χιλιάδες άτομα, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Yeni Şafak».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr