Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επέκρινε τις χώρες που θα αφαιρέσουν το PKK από τις τρομοκρατικές οργανώσεις





Νοέμβριος 19, 2016. 21:54


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέκρινε  δριμύτατα τις χώρες της Δύσης, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες,  ότι θα υποστηρίξουν την τρομοκρατία,, εάν προτίθενται να αφαιρέσουν  το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.




Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ έγιναν κατά τη διάρκεια  της  62ης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.



«Είναι μοιραίο λάθος η υποστήριξη του κουρδικού  Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)  στη Συρία, που είναι παρακλάδι του  Κουρδικού Εργατικού Κόμματος με προμήθειες όπλων», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.



Πρόσθεσε ακόμη ότι η στήριξη  της τρομοκρατίας (των κουρδικών ένοπλων ομάδων, δηλαδή) δεν αποτελεί λύση στην κρίση, που η περιοχή αντιμετωπίζει»


Αφορμή για τα σχόλια αυτά,  δόθηκε από δημοσιεύματα, τόσο αμερικανικά, όσο και γερμανικά, για σκέψεις αφαίρεσης από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, των κουρδικών ένοπλων ομάδων,  που αποτελούν τις μοναδικές πηγές αντίστασης κατά της τρομοκρατίας του ‘Ισλαμικού κράτους’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr