Ανατολική Τουρκία: ‘Εξουδετερώθηκαν’ 16 τρομοκράτες του DHKP-C




Δεκέμβριος 29, 2016. 18:09

Δεκαέξι μέλη του ‘Επαναστατικού  Απελευθερωτικού  Κόμματος  των Λαών- Μέτωπο’  (DHKP-C) «εξουδετερώθηκαν» σε στρατιωτικές επιχειρήσεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην πόλη του Τουντσελί, από τον περασμένο Απρίλιο, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.




Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι τα δύο τελευταία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C στην Τουτσελί «εξουδετερώθηκαν» την Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στη γειτονιά ‘Asagısavaliler’ στην αγροτική κοιλάδα της Τουντσελί.


Αναφέρεται επίσης,  ότι ξέσπασε σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των τρομοκρατών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τούρκος στρατιώτης, στην ανταλλαγή των πυρών.

 
Οι τουρκικές αρχές – σημειώνει το δημοσίευμα- χρησιμοποιούν τη λέξη «εξουδετερώθηκαν» στις ανακοινώσεις τους υπονοώντας ότι οι επίμαχοι τρομοκράτες είτε σκοτώθηκαν είτε αιχμαλωτίσθηκαν.

Η ανακοίνωση της Πέμπτης αναφέρει ότι 100 μέλη των ομάδων  του PKK,  TIKKO και DHKP-C σκοτώθηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες.



Σημειώνεται, ακόμη, ότι κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και τρόφιμα μακράς διάρκειας στα κρησφύγετα των τρομοκρατών.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr