Συρία: Ρώσοι πυροτεχνουργοί αποναρκοθέτησαν πάνω από 2000 κτήρια στο Χαλέπι




Οι Ρώσοι πυροτεχνουργοί χρησιμοποιούν το ρομποτικό μηχάνημα αποναρκοθέτησης «Uran 6»

 
Δεκέμβριος 30, 2016. 19:43


Από τις 5 Δεκεμβρίου οι ρωσικές μονάδες αποναρκοθέτησης που  αφίχθησαν στη Συρία,  έχουν αποναρκοθετήσει, σχεδόν το σύνολο της περιοχής του ανατολικού Χαλεπίου, που πρόσφατα απελευθερώθηκε από τους αντάρτες. 




Έχουν αποναρκοθετηθεί 1072 στρέμματα, πάνω από 400 χιλιόμετρα οδών και πάνω από δύο χιλιάδες κτήρια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως σημειώνει το ‘vesti-online.com’.



Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί μηχανικοί του Διεθνούς Κέντρου Δράσης κατά των Ναρκών, της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζουν το έργο της αποναρκοθέτησης στα ανατολικά τμήματα του Χαλεπίου.



Για να καθαρισθεί εντελώς η περιοχή έξω από τις αστικές συνοικίες της πόλης χρησιμοποιούνται ρομπότ-πυροτεχνουργοί τύπου «Uran 6».



Μέχρι σήμερα έχουν εξουδετερώσει πάνω από 16.000 εκρηκτικά αντικείμενα των ανταρτών, σημειώνεται χαρακτηριστικά, «τα περισσότερα εκρηκτικά αντικείμενα βρίσκονταν σε πάνω από 500 παγιδευμένα σπίτια».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr