Θρησκευτικός Πόλεμος στην Αίγυπτο: Έκρηξη σε καθεδρικό ναό Κοπτών Χριστιανών- 25 νεκροί




Δεκέμβριος 11, 2016. 15:48

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 49 τραυματίσθηκαν από έκρηξη στο εσωτερικό της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου στην Αμπασίγια, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.



Οι δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν στην περιοχή της μητροπόλεως μετά την επίθεση, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται η αιγυπτιακή ‘dailyNews’,  προσθέτοντας ότι τα θύματα ενδέχεται να αυξηθούν μετά την πρώτη καταμέτρηση.



Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η έκρηξη έγινε στις δέκα ώρα τοπική, χωρίς να επιβεβαιώσει τι ακριβώς συνέβη. Ορισμένοι ανέφεραν ότι κάποιος έριξε βόμβα στο εσωτερικό του χριστιανικού ναού κατά η διάρκεια της θείας Λειτουργίας της Κυριακής.



Εν μέσω πανικού, συγγενείς των πιστών συνέρρεαν στον ιερό ναό για να βρουν τους συγγενείς τους που παρακολουθούσαν τη Λειτουργία.


«Δεκατέσσερα ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες στο Νταρ αλ Σέφα και στα νοσοκομεία Ντεμεντάς’, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.



Η έκρηξη στον καθεδρικό Ιερό Ναό των Κοπτών, έγινε μετά τη επίσημη γιορτή των μουσουλμάνων για τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ. 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr