Η Ρωσία στέλνει κομάντος της Τσετσενίας στη Συρία





 Ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας θα φρουρούν την αεροπορική βάση Χμέιμιμ, γράφει το δημοσίευμα


Δεκέμβριος 8, 2016. 08:55


Δυνάμεις από δύο τάγματα ειδικού σκοπού που έχουν την ονομασία ‘Ανατολή’ και ‘Δύση’, θα σταλούν στη Συρία για τη φύλαξη της ρωσικής στρατιωτικής βάσης Χμέιμιμ.



Αυτό αναφέρει η ρωσική εφημερίδα ‘Ιζβέστια’, επικαλούμενη πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.


Οι στρατιώτες εκπαιδεύονται σε χρέη ‘στρατιωτικής αστυνομίας’,  από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας.


Σημειώνεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα εγκατασταθούν και μεριμνούν για την ασφάλεια της ρωσικής βάσης.


Οι ειδικές αυτές δυνάμεις έχουν δημιουργηθεί το 2003 και βρίσκονται σε στρατόπεδο της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.


Η εφημερίδα σημειώνει ότι αυτά τα τάγματα έχουν σχηματισθεί από Τσετσένους εθνικιστές και φέρουν το ανεπίσημο όνομα «κομάντος της Τσετσενίας».


Οι στρατιώτες της ‘Ανατολής’ και της ‘Δύσης’, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δημιουργήθηκαν για να λαμβάνουν μέρος σε μάχες με ισλαμιστές τρομοκράτες στην Τσετσενία, συμμετείχαν, επίσης,  στη διένεξη του Αυγούστου του 2008 στη Γεωργία, καθώς και ως σκαπανείς του ρωσικού στρατού στο Λίβανο το 2006.


Οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων ασχολούνται κυρίως με την καταστροφή στρατοπέδων και βάσεων του εχθρού και ασκούν δραστηριότητες αναζήτησης και εντοπισμού τρομοκρατών.


Στο Λίβανο είχαν αποσταλεί το 2006 για την προστασία των Ρώσων στρατιωτικών μηχανικών που αποκαθιστούσαν γέφυρες και άλλες υποδομές που καταστράφηκαν από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία κατά τον Β’ Πόλεμο του Λιβάνου, όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr