Συνεργασία Ρωσίας- Τουρκίας για τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις στην Αλ Μπαμπ




Δεκέμβριος 26, 2016. 18:34


Οι αεροπορικές επιχειρήσεις που έγιναν από την τουρκική πολεμική αεροπορία κατά της πόλης Αλ Μπαμπ στη Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν 18 τρομοκράτες του Daesh έγινε κατόπιν 



πληροφοριών τις οποίες παρέδωσε η Ρωσία στην Τουρκία, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει ότι ο νέος μηχανισμός συνεργασίας Τουρκίας- Συρίας βρίσκεται σε εξέλιξη με απτά αποτελέσματα.


Γράφει η ‘Haberturk’:


Από τους επικεφαλής της κυβέρνησης, ιδιαίτερα από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ειπώθηκε ότι «οι τρομοκρατικές απειλές για την ασφάλεια της Τουρκίας, θα απομακρυνθούν μέχρι το τέλος  και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλεί».



Αυτό γίνεται με την ισχυρή παρουσία του τουρκικού στρατού στη Συρία που συνέχεια ενισχύονται. Θωρακισμένες μονάδες μηχανοκίνητων ταξιαρχιών έχουν μετακινηθεί, ειδικά εκπαιδευμένοι κομάντος έχουν σταλεί στα γύρω από την Αλ Μπαμπ υψώματα.



Σημαντική είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έχει ως αποτέλεσμα την  αύξηση των στρατιωτικών αεροπορικών δραστηριοτήτων εναντίον του Daesh.



Ο έλεγχος της Αλ Μπαμπ έχει μεγάλη σημασία για την επέκταση των επιχειρήσεων στην Μπανμπίτς, για αυτό συνδράμει και υποστηρίζει και η Ρωσία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr