Οι Τζιχαντιστές στη Συρία χρησιμοποιούν αμερικανικές οβίδες της ...πρώην Γιουγκοσλαβίας







Δεκέμβριος 20, 2016. 13:55


Αμερικανικά όπλα τα οποία κατείχε η Γιουγκοσλαβία, στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διοχετεύθηκαν μέσω άγνωστων οδών σε αντάρτες της Συρίας.




Οι αμερικανικές οβίδες είχαν παραδοθεί το 1951 για τον Γιουγκοσλαβικό Εθνικό Στρατό, ως μέρος της συμμαχικής βοήθειας και αυτά χρησιμοποιούνται τώρα στα πεδία των μαχών στη Συρία.



Πριν από λίγες ημέρες, οι ίδιες οβίδες εντοπίστηκαν στο Ανατολικό Χαλέπι, τα είχαν οι Τζιχαντιστές που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα.



 Οι οβίδες βρέθηκαν κατά εκατοντάδες σε χτυπημένο φορτηγό που ανήκε σε τζιχαντιστική ομάδα, πρώην μέρος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και επί χρόνια πολεμούσε στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», που είναι υποκατάστημα της Αλ Κάιντα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες  που δείχνει στο βίντεο το ‘
Ruptly’, όπου ξεχωρίζουν τα κιβώτια με χειροβομβίδες με την ένδειξη  της αμερικανικής οπλικής βοήθειας προς την Γιουγκοσλαβία.


 
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr