Σκόπια: Συνάντηση Αχμέτι με Αμερικανό πρέσβη




“Ο Αχμέτι είπε στον Μπέιλι ότι ορισμένοι αποκλίνουν από την εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ», γράφει το δημοσίευμα

Δεκέμβριος 19, 2016. 20:19


Ο Αλί Αχμέτι, αρχηγός του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, DUI,  δήλωσε σήμερα ότι ‘ορισμένες ομάδες’ επιδιώκουν την αβεβαιότητα, τη γεωπολιτική αστάθεια και την πολιτική αστάθεια στη χώρα.




Ο Αχμέτι, επικεφαλής της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση (DUI), του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, συναντήθηκε σήμερα στην κατοικία του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι.



Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την εκλογική διαδικασία και την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές.



Ο Αχμέτι μίλησε για τις θέσεις του DUI και τη συμβολή του κόμματός του στη σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα. Τόνισε τη σημασία για την σύναψη μιας νέας συμφωνίας Πλαισίου (μεταξύ Αλβανών  και Σλάβων) καθώς και τη γλωσσική και οικονομική ισότητα των πολιτών, τη μεταρρύθμιση, το κράτος δικαίου και την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση.



Ο Αλβανός πολιτικός, τόνισε ότι όλα τα επιτεύγματα κατά τα τελευταία χρόνια στη χώρα πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, τόσο στην επίλυση της πολιτικής κρίσης όσο και στην προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας με τους συμμάχους των ΗΠΑ και το πνεύμα αυτό θα συνεχισθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά.



Επίσης, επεσήμανε ότι υπάρχουν ‘ορισμένες ομάδες’ που θέλουν την αβεβαιότητα, τη γεωπολιτική αστάθεια και την αστάθειας της χώρας. Καθησύχασε τους Αμερικανούς φίλους ότι το DUI έχει δεσμευθεί για τη διατήρηση της σταθερότητας, τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας και της εταιρικής σχέσης με τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το σλαβικό PlusInfo, που επικαλείται ανακοίνωση του αλβανικού κόμματος.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr