Αλβανία: «Η Ελλάδα απειλεί με τον στρατό»




Δεκέμβριος 4, 2016. 22:31

 Τίρανα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ηρεμήσει, μετά τις δηλώσεις  που κάποιες φορές έκανε στο πρόσφατο παρελθόν,  ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα για τους ΄τσάμηδες’ και την εμπόλεμη κατάσταση.



Επί εβδομάδες έχει θέσει όλο τον μηχανισμό της σε κίνηση, την πολιτική εξουσία, την αντιπολίτευση, προκειμένου να δώσουν επίσημη απάντηση στα Τίρανα.


Μετά τις λύσεις που πρότεινα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής  καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, διπλασιάστηκε η «σύγκρουση» τεχνητά, από υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. 



Πριν από δύο ημέρες ο Καμμένος έστειλε μηνύματα στην Αλβανία και την Τουρκία ή ‘σε άλλες χώρες’, όπως χαρακτηριστικά είπε, για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.  



Μάλιστα,  κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε συνοριακό σταθμό της Μολυβδοσκέπαστης, στα σύνορα με την Αλβανία, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Çarshovë της Πρεμετής, ο υπουργός Καμμένος περιέγραψε ως αβάσιμα τα ιστορικά στοιχεία, αυτά  που ανέφερε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα για τους ‘Τσάμηδες’, αφού οι τσάμηδες έχουν περιγραφεί ως συνεργάτες των Ναζί, σημειώνει το δημοσίευμα.



«Οι πρόσφατες δηλώσεις  του κ. Ράμα δεν έχουν ιστορική βάση, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι όλοι εκείνοι παρέμειναν με την πλευρά των ηττημένων του πολέμου. Δεν θα δεχθούμε αυτές τις προκλήσεις, οι δηλώσεις αυτές προσβάλλουν την ιστορία και το διεθνές δίκαιο», είπε ο Καμμένος.



Φορώντας στρατιωτικά ρούχα, κατόπιν,  απευθύνθηκε στην Τουρκία, αποκαλώντας τις δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος θέλει να αλλάξει τη Συνθήκη της Λωζάννης για τα σύνορα της Τουρκίας με τις γειτονικές χώρες, ως ηλίθιες δηλώσεις.



«Εάν ο Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης, τότε να στραφεί προς τη Συνθήκη των Σεβρών. Η Τουρκία προσπαθεί να κλιμακώσει τις εντάσεις. Είναι η απάντησή μας σε εκείνους  που τολμούν να αμφισβητήσουν τις διεθνείς συμφωνίες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν δηλώσεις προκλητικές προς εμάς», δήλωσε ο Καμμένος.



Ο Έλληνας υπουργός συνοδευόταν, στις επιθεωρήσεις σε αυτό το απομακρυσμένο σημείο των ελληνο αλβανικών συνόρων από τον επικεφαλής του Γενικού Επτελείου Στρατού, υποστράτηγο Βασίλη Τελίδη και ορισμένους αξιωματούχους και ανώτερους αξιωματικούς του υπουργείου, οι οποίοι παρέμειναν περισσότερο από 24 ώρες σε συνοριακούς σταθμούς στην περιοχή.



Η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη λάβει θέση σχετικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής  της ελληνικής Εθνικής Άμυνας, που θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερο αρνητικά την τεταμένη πολιτική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.



Πρόσχημα η κατεδάφιση οικιών στη Χιμάρα



Η κατεδάφιση των 19 κατοικιών οικογενειών της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα, βάσει ενός πολεοδομικού σχεδίου της Χιμάρας και της αλβανικής κυβέρνησης, έγινε ένα πρόσχημα για την Αθήνα για να ξεκινήσει μια τεχνητή σύγκρουση με τα Τίρανα, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr