Βουλγαρία: Νέος νόμος εξουσιοδοτεί το Στρατό να συλλαμβάνει πολίτες




«Νέος νόμος δίνει το δικαίωμα στους στρατιώτες να συλλαμβάνουν πολίτες», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα


Δεκέμβριος 15, 2016. 21:21


«Ο στρατός αναλαμβάνει δράση όπως οι αστυνομικές δυνάμεις, με συλλήψεις πολιτών, σε καταστάσεις τρομοκρατικής απειλής. Η διάταξη προβλέπει, ακόμη,  την απαγόρευση απόκτησης πάνω από 10 προπληρωμένων καρτών SIM και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου οφείλουν να δίνουν άμεσα πληροφορίες σχετικά με δεδομένα, κατόπιν αιτήματος», αυτό προβλέπεται σε νόμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES.




Η υιοθέτηση του νόμου ξεκίνησε χθες και αναφέρει ότι οι περιορισμοί σχετικά με τις κάρτες SIM- που δεν αναφέρεται εκτενώς-  γίνονται γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οργάνωση εγκληματικών πράξεων.



Μια άλλη αλλαγή που προβλέπει ο αντιτρομοκρατικός νόμος είναι ότι οι πάροχοι  πληροφοριακών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θα συνεργάζονται με τις κρατικές υπηρεσίες όταν απαιτείται.



Δίνεται, ακόμη, η δυνατότητα κατάσχεσης ή καταστροφής δεδομένων των παρόχων, εάν αυτό διασφαλίζει τη ζωή και την υγεία του πληθυσμού.



Επιπλέον, η αντιτρομοκρατική λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων και του υπουργείου Εσωτερικών καθώς και των αρμοδίων αρχών για την εφαρμογή των μέτρων και προσωρινών περιορισμών θα προβλεφθεί με νέο νόμο.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr