Ρωσία - Ισραήλ: Προβληματισμός για αντισημιτισμό ιερέα της Ορθόδοξης Ελληνο-Ρωσικής Εκκλησίας



Φωτό από το δημοσίευμα του ισραηλινού 'CursorInfo'


Δεκέμβριος 31, 2016. 09:22


«Παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε πογκρόμ από τον ιερέα της Ορθόδοξης Ελληνο-Ρωσικής Εκκλησίας (ПГРЦ), Αντώνιο Σλιάχοφ, εδώ και τρεις ημέρες, οι ηγέτες των ρωσο-εβραϊκών οργανώσεων είναι ακόμη σιωπηλοί- εάν αυτή η αντι-εβραϊκή ενέργεια, συνέβαινε έξω από τη Ρωσία, οι απαντήσεις θα ήταν σε λίγες ώρες)», γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.




Για το θέμα αυτό, ένας από τους ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας της αυτόνομης εβραϊκής περιοχής Μπιρομπιτζάν ( στη ρωσική Άπω Ανατολή),  ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας  Αλεξέι  Ραπόπορτ, αντέδρασε  με επιστολή του που έστειλε στο Συνοδικό Τμήμα Σχέσεων Εκκλησία- Κοινωνίας- ΜΜΕ του Πατριαρχείου της Μόσχας της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας, στο Συμβούλιο των Μουφτήδων της Ρωσίας και στην Εβραϊκή Ομοσπονδία των ρωσικών εβραϊκών Κοινοτήτων διατύπωσε τις θέσεις του.



«Δυστυχώς, έπειτα από το τραγικό γεγονός της συντριβής του αεροσκάφους Tu- 154 στη Μαύρη Θάλασσα, ένας πολίτης που αυτοαποκαλείται Ορθόδοξος Ιερομόναχος της Ελληνο-Ρωσικής Εκκλησίας, ο Αντώνιος Σλιάχοφ δήλωσε μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v = pLbAx31AcgQ) ότι το αεροπορικό δυστύχημα δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα τελετουργικό θυσίας που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της εβραϊκής εορτής της Χανουκά.



»Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ να προβείτε  νόμιμα- μέσω του νόμου και της ηθικής- στην αξιολόγηση αυτού του πολίτη. Κατά την άποψή μου, οι ενέργειες αυτές ενέχουν κοινωνικό κίνδυνο  και μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες συνέπειες για την κοινωνία, όπως δυστυχώς, στην  παγκόσμια ιστορία διεθνικών συγκρούσεων, κορυφώθηκε με το Ολοκαύτωμα».



Το δημοσίευμα του ισραηλινού «Cursor Info»προσθέτει ότι πολλοί χρήστες  του κοινωνικού δικτύου στη Ρωσία ‘VKontakte’ γέμισαν με αντισημιτικά συνθήματα τις σελίδες τους εξαιτίας  του βίντεο που δημοσίευσε ο ιερέας της Ελληνο-Ρωσικής Εκκλησίας, Αντώνιος Σλιάχοφ, ότι δηλαδή η καταστροφή του αεροσκάφους υπήρξε «θύμα (θυσία) στη γιορτή Χανουκά» των Εβραίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr