Σύμβουλος Ερντογάν: ‘Κατάσκοποι είναι οι σεφ μαγειρικής της τηλεόρασης’




«Σύμβουλος του Ερντογάν κατηγόρησε Σεφ της τηλεόρασης για κατασκοπεία», γράφει το δημοσίευμα

Δεκέμβριος 9, 2016. 08:59

«Τις προάλλες έβλεπα μια εκπομπή σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Ένας Εγγλέζος και ένας Ιταλός πήγαιναν από χωριό σε χωριό προκειμένου να μάθουν τη μαγειρική μαγεία της Ανατολίας», δήλωσε ο Ιγκίτ Μπουλούτ (Yiğit Bulut), το βράδυ της Τετάρτης στην τουρκική τηλεόραση ‘Haber’.



 
Ο Yiğit Bulut στον κύκλο
«Δεν ξέρω εάν έχετε παρατηρήσει, αλλά, όλα αυτά τα μαγειρέματα δείχνουν μια πραγματική γιορτή. Γιατί άραγε, όλοι αυτοί οι Βρετανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Γάλλοι τρέχουν γύρω από τα χωριά της Ανατολίας και της Θράκης; Ξέρετε γιατί; Για να μαζέψουν πληροφορίες», είπε χαρακτηριστικά.



Ο στενός σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η αναζήτηση τοπικές σπεσιαλιτέ στην Τουρκία,  είναι μια καλυμμένη κατασκοπεία.



Ο Μπουλούτ αναφέρθηκε στο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα «Από την Ανατολία στην Ευρώπη» όπου δύο σεφ, ένας Ολλανδός και ένας Ιταλός, ανακαλύπτουν γευστικούς θησαυρούς στην περιοχή της Ανατολίας.



Οι δηλώσεις του Μπουλούτ, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Ερντογάν-  έρχονται σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και συλλήψεις δεκάδων χιλιάδων Τούρκων πολιτών.



Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι αυτοί σεφ που περιδιαβαίνουν στην Τουρκία είναι ‘κατάσκοποι’ που χρησιμοποιούν τη φιλοξενία του ντόπιου πληθυσμού για να πετύχουν τους στόχους τους.



«Οι συμπατριώτες μας είναι αφελείς», παραπονέθηκε ο Μπουλούτ, «ανοίγουν την πόρτα τους και λένε τα μυστικά τους, λένε για στρατόπεδα και τις αποθήκες πυρομαχικών μας», είπε.



Πρόσθεσε ότι δεν υπερβάλλει και σε μια προσπάθεια να νουθετήσει το λαό είπε: «Να μην κοιμόσαστε!». «Δεν θα αφήσω κανέναν να πει ότι αυτή είναι θεωρία συνωμοσίας ή ότι εγώ υπερβάλλω».



Ο Μπουλούτ ένθερμος υποστηρικτής του Ερντογάν προειδοποίησε ότι «θα περάσει πάνω από πτώμα μου, όποιος κάνει απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου», προσθέτοντας «έχω δύο όπλα και εκατοντάδες σφαίρες, είμαι έτοιμος για δράση»…, σύμφωνα με το δημοσίευμα της σερβικής ‘Beta.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr