ΥΠΕΞ Ρωσίας για Σκόπια: Να γίνει σεβαστή η βούληση των ψηφοφόρων χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις




Δεκέμβριος 15, 2016. 14:54

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων που έγιναν στις 11 Δεκεμβρίου 2016, παρά την εξαιρετικά τεταμένη πολιτική κατάσταση,  διεξήχθησαν σε ειρηνική ατμόσφαιρα. Οι διεθνείς παρατηρητές, μεταξύ των οποίων  και μια ομάδα Ρώσων αξιωματούχων, δεν κατέγραψαν σημαντικές παραβιάσεις των διεθνώς αποδεκτών προτύπων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.




Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, συνεχίζει η ρωσική ανακοίνωση, κανένα πολιτικό κόμμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία.



«Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στα Σκόπια να σεβασθούν τη βούληση των ψηφοφόρων, να ενεργήσουν στο πλαίσιο του Συντάγματος, και την αποφυγή αντιπαραγωγικών εξωτερικών παρεμβάσεων για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.



» Πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί της χώρας έχουν επίγνωση του βαθμού της ευθύνης για τη διατήρηση της σταθερότητας στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων και τη διεθνή αρμονία, απαραίτητος παράγοντας για την ειρήνη σε όλα τα Βαλκάνια» τονίζε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.



Η Ρωσία, όπως αναφέρεται, αναμένει  ότι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια, να είναι ισορροπημένες και να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπως γράφει η σλαβική εφημερίδα ‘Βεστ’ των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr