Πρωθυπουργός Σερβίας: ‘Η ένωση των αλβανικών δήμων’- ιστορίες για μικρά παιδιά




Δεκέμβριος 1, 2016. 23:01


 Παιχνίδι για μικρά παιδιά και επιπόλαια παραμύθια, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς την Ένωση των Αλβανικών Δήμων, που σχηματίσθηκε τη Δευτέρα, στη γιορτή της Ημέρας της αλβανικής Σημαίας, από τέσσερις δήμους –Μαυροβουνίου, Σκοπίων, Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.




«Αυτή ένωση των αλβανικών κοινοτήτων είναι ένα παιχνίδι για μικρά παιδιά», είπε ο Βούτσιτς και συνέχισε «δηλαδή αυτή η ένωση τι θα  κάνει; θα εκτυπώνει σημαίες και  θα δωρίζει στυλό;», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του ελληνικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.



«Όταν δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στο λαό, οικονομική ανάπτυξη και σοβαρές μεταρρυθμίσεις, τότε θα λένε μεταξύ τους ιστορίες για παιδιά. Αλήθεια τι έχει αλλάξει από χθες στο Πρέσεβο; Έχει διαχωριστεί από τη Σερβία; Τίποτε από όλα αυτά. Αυτή η ένωση είναι διασκεδαστική, μια ιστορία για παιδιά», είπε ο Βούτσιτς.



Ωστόσο, επεσήμανε ότι στην ψυχολογία  ορισμένων αυτή  η Ένωση είναι επικίνδυνη «γιατί σε κάποιους μπορεί να φαίνεται ότι κάνουν κάτι μεγαλειώδες και σίγουρα δεν συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων», είπε - σύμφωνα με την Shekuli.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr