Η Μόσχα επέκρινε την πώληση από τη Βουλγαρία όπλα στους αντάρτες του Χαλεπίου





«Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών υπενθύμισε στη Σόφια ότι τα όπλα που πούλησε (στους αντάρτες)  σκότωσαν αμάχους στη Συρία»…

Δεκέμβριος 27, 2016. 16:42


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επέστησε την προσοχή στα δημοσιεύματα των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την εύρεση αποθηκών  των ανταρτών σε απελευθερωμένες περιοχές του Χαλεπίου, στις οποίες βρέθηκαν  όπλα από τη Βουλγαρία.




Σύμφωνα με την ίδια, η Σόφια παρατείνει τη προθεσμία των ληγμένων χρονικά σοβιετικών όπλων και προβαίνει σε εξαγωγές τους σε τρίτες χώρες.



«Αυτά είναι σοβαρά όπλα και σε μεγάλες ποσότητες. Βρέθηκανδεκάδες κούτες με συστήματα πυραύλων τύπου ‘Grad’ των 122 χιλιοστών, αντιαρματικά βλήματα των 73 χιλιοστών και αντιαρματικές χειροβομβίδες  των 40 χιλιοστών.



Στα συνοδευτικά έγγραφα καταγράφεται η εταιρεία παραγωγής και εξαγωγής της. Επιπλέον, ο συριακός στρατός έχει βρει οκτώ αποθήκες τις οποίες εγκατέλειψαν οι τρομοκράτες, υπήρχαν εκεί δύο εκατομμύρια πυρομαχικά για βαρέα πυροβόλα και πύραυλοι 4000 τύπου ‘Grad’, βουλγαρικής παραγωγής», είπε η Ζαχάροβα.



Σύμφωνα με την ίδια, τα περισσότερα ήταν κατόπιν άδειας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που είχαν χορηγηθεί στη Βουλγαρία. 



«Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 έχουμε διαπραγματευθεί με τη Σόφια για τη σύναψη διμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας  για τη ρύθμιση της εξαγωγής των στρατιωτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες», δήλωσε η Ζαχάροβα.



Πρόσθεσε ότι η Σόφια δεν έδειξε καμία προθυμία να βιασθεί για το θέμα.


«Στη συνέχεια ( η Βουλγαρία) άρχισε να πουλά  τα ρωσικά όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό μαζί με τη βουλγαρική παραγωγή. Αυτό, όμως, είχε ως συνέπεια να βρεθούν σε χέρια τα οποία σκότωσαν αμάχους στη Συρία», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως σημειώνει το βουλγαρικό ‘Blitz   που αναφέρεται στο ‘Russia Today


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Βουλγαρία, βουλγαρικά όπλα, Συρία, Ρωσία,