Το αιγυπτιακό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο γερμανικό υποβρύχιο




Δεκέμβριος 16, 2016. 17:21
Στο Ναυπηγείο της «Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS) του Κιέλου (Γερμανία) πραγματοποιήθηκε χθες τελετή για την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου του υποβρυχίου τύπου  209/1400, το οποίο έλαβε την ονομασία S-41.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο διοικητής του αιγυπτιακού Ναυτικού αντιναύαρχος Οσάμα Ραέμπι και αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας.



Η πρώτη σύμβαση για την κατασκευή γερμανικών υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2012. Το κόστος ήταν 920 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπονταν η κατασκευή δύο υποβρυχίων, με μια επιλογή να προστεθούν ακόμη δύο.



Τον Δεκέμβριο του 2015, το πρώτο υποβρύχιο που παραγγέλθηκε καθελκύσθηκε στο ναυπηγείο και συγχρόνως έγινε γνωστό ότι άρχισε η κατασκευή του δεύτερου υποβρυχίου.



Παραγγελία για κατασκευή άλλων δύο υποβρυχίων εικάζεται ότι έγινε το 2014. Οι αναλυτές λένε ότι το δεύτερο υποβρύχιο, το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό θα το παραλάβει το 2017 και τα άλλα δύο στις αρχές της δεκαετίας του 2020.



Το υποβρύχιο που παραλήφθηκε από την Αίγυπτο, έχει μήκος 61 μέτρα, πλήρες εκτόπισμα1586 τόνους, υποβρύχια ταχύτητα 22 κόμβους και αυτονομία για 8 χιλιάδες μίλια και 50 ημέρες στο βυθό, με βάθος τα 300 μέτρα.
Ο οπλισμός περιλαμβάνει 8 συσκευές εκτόξευσης τορπιλών,  διαμετρήματος 533 χιλιοστών, σύμφωνα με το αιγυπτιακό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr