Συρία: Τρεις χιλιάδες αντάρτες παρέδωσαν τα όπλα τους



«Τρεις χιλιάδες τρομοκράτες παρέδωσαν τα όπλα τους και εγκατέλειψαν προάστιο της Δαμασκού», γράφει το δημοσίευμα

Δεκέμβριος 7, 2016. 18:42

Στην πόλη της Χαν ελ Σεΐχ, που βρίσκεται στη δυτική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό  περίπου 3000 αντάρτες παρέδωσαν τα όπλα τους.




Σε συμφωνία με τις αρχές της Συρίας, οι αντάρτες με τις οικογένειές τους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Ria Novosti.



Ο εκπρόσωπος του Κέντρου για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών στη Συρία, συνταγματάρχης Αλεξέι Λεστσένκο δήλωσε ότι «μετά από μακρές και επίμονες διαπραγματεύσεις» υπογράφηκε συμφωνία για την παύση των εχθροπραξιών και την παράδοση των ανταρτών στην Χαν ελ Σεΐχ.



Οι αντάρτες παρέδωσαν στις αρχές πάνω από 500 πυροβόλα όπλα, τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών και όλμους 120 χιλιοστών. Στην πόλη παρέμειναν και άλλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών.



Τα περισσότερα κτήρια στο Χαν ελ Σεΐχ καταστράφηκαν. Μηχανικοί του τομέα  ελέγχου πυρομαχικών ελέγχουν την περιοχή για πυρομαχικά τα οποία βρίσκονται στην περιοχή.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr