Η Ρωσία διέκοψε τις συνομιλίες για ελεύθερο καθεστώς βίζας με την Τουρκία





«Η Ρωσία δεν ακυρώνει το καθεστώς θεωρήσεων με την Τουρκία», αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις προς το παρόν ‘παγώνουν’

Δεκέμβριος 22, 2016. 08:38

Οι διαπραγματεύσεις της  Ρωσίας  για την εφαρμογή ενός μέτρου ταξιδιών χωρίς θεωρήσεις για τους Τούρκους πολίτες πάγωσαν, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα ‘Izvestia’, επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο της Μόσχας.




 Πριν από λίγους μήνες  ο δολοφονημένος πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, είχε αναγγείλει ότι η Μόσχα δεν πρέπει να βιασθεί για την κατάργηση των θεωρήσεων για τους Τούρκους, προτού ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διατηρήσουν την ασφάλεια και την πρόληψη διείσδυσης τρομοκρατών στη Ρωσία.



«Υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα τα οποία πρέπει να επεξεργασθούν, ώστε να εφαρμοσθεί  το πρόγραμμα το οποίο ανακοινώθηκε από τον πρόεδρό μας» είχε πει τότε ο πρέσβης της Ρωσίας.
Κατά την ημέρα της δολοφονίας του Καρλόφ στην Άγκυρα θάφθηκαν οι ελπίδες των Τούρκων για την ακύρωση του καθεστώτος θεωρήσεων.



Μετά το τραγικό συμβάν οι διαπραγματεύσεις έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον, αλλά δεν έχουν ακυρωθεί.



«Η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά για να διασφαλίσει την προστασία των κατοίκων στη χώρα για να μπορέσει να εγγυηθεί αυστηρούς ελέγχους σε όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Ρωσία. Σε σχέση με τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα, αλλά και από μια σειρά περιστατικών που συνέβησαν φέτος, η Μόσχα δεν είναι ακόμη έτοιμη να προσφέρει ελεύθερο καθεστώς θεώρησης για τους Τούρκους πολίτες», αποκάλυψε η πηγή.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr