Σκόπια: Η αμερικανική πρεσβεία περιμένει επεισόδια στις εκλογές



"Οι ΗΠΑ αναγγέλουν επεισόδια;" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος


Δεκέμβριος 8, 2016. 20:52


Η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια, προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν κεντρικά σημεία των πόλεων κατά την ημέρα των εκλογών, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, λόγω αναταραχών, διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων.




 Σύμφωνα με Σλάβους ειδικούς των Σκοπίων η απόφαση αυτή της αμερικανικής πρεσβείας είναι «παράξενη».


Ο πρώην πρέσβης του νοτιοσλαβικού κράτους, νυν συνταξιούχος, Ρίστο Νικόφσκι,  ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από τους Αμερικανούς, ωστόσο άλλοι αναλυτές (σλαβικής καταγωγής) βλέπουν μια πιθανή παρέμβαση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.



«Οι μυστικές υπηρεσίες τους, εδώ είναι παρούσες. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που ενεργούν είναι ασυνήθιστος, δηλαδή, να προβαίνουν σε τέτοια ανακοίνωση λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Σε εκλογές κατά το παρελθόν δεν έγιναν παρόμοιες ανακοινώσεις. Γιατί τώρα; Πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση είναι μια ασυνήθιστη πρακτική, απαράδεκτη και ένας τρόπος παρέμβασης στις εκλογές μας», είπε ο Νικόφσκι.



Ο πολιτικός αναλυτής, Άλεξ Ορντανόφσκι, δήλωσε ότι η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας επιβεβαιώνει ότι το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, είναι μια ασταθής χώρα και προέβη στην ενημέρωση αυτή, προκειμένου να εξασφαλισθεί με επιτυχία η διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης.



«Στις εκλογές αυτές υπάρχουν μεγάλα στοιχήματα, αλλά μικρός κίνδυνος. Ηττημένοι και νικητές δεν έχουν τίποτε να χάσουν και τίποτε να κερδίσουν», τόνισε ο Ορντανόφσκι.
Η αμερικανική πρεσβεία επεσήμανε ότι η ανακοίνωσή της είναι μια προεπιλογή που δίνεται στη δημοσιότητα σε κάθε κράτος όταν υπάρχουν εκλογές, όπως γράφει η ‘24βέστι’ των Σκοπίων.




 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr