Πούτιν: Επόμενο βήμα για τη Συρία η πανεθνική εκεχειρία





Ο Πούτιν είπε ότι τα κόμματα (της Συρίας) προτείνουν να γίνουν ειρηνευτικές συνομιλίες, πιθανόν, στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Δεκέμβριος 16, 2016. 21:35

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η επόμενη φάση για τον τερματισμό του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία, είναι η συμφωνία όλων των πλευρών σε μια πανεθνική εκεχειρία, τη στιγμή που χιλιάδες πολίτες και αντάρτες ξεχύνονται από την πόλη του Χαλεπίου.




«Το επόμενο βήμα (μετά το Χαλέπι) θα είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας για την πλήρη κατάπαυση του πυρός σε όλη τη Συρία», δήλωσε ο Πούτιν κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ιαπωνία.



«Βρισκόμαστε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τα μέλη της ένοπλης αντιπολίτευσης- με τη μεσολάβηση της Τουρκίας», είπε.



Τα σχόλια του Πούτιν ήρθαν πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή για τη συζήτηση της κρίσης στη συριακή πόλη του Χαλεπίου, απαντώντας στο αίτημα της Γαλλίας, που απηύθυνε έκκληση για αποστολή διεθνών παρατηρητών για την κατάσταση  που επικρατεί, ώστε να εξασφαλισθεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.



Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωση, προσπάθησαν, επίσης, να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία την Πέμπτη, προτρέποντας το Κρεμλίνο για την προστασία των αμάχων, αλλά, και πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ αναγνώρισε ότι το μπλοκ (ΕΕ) στην ουσία είναι ανίσχυρο.



AFP
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr