Παρίσι: Συνάντηση υπουργών Άμυνας Γαλλίας- Τουρκίας




«Ο υπουργός Ισίκ συναντήθηκε με το Γάλλο ομόλογό του», γράφει το δημοσίευμα του F5haber


Δεκέμβριος 13, 2016. 22:04

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, που επισκέπτεται τη γαλλική πρωτεύουσα, Παρίσι, συναντήθηκε, σήμερα,  με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ίβ Λε Ντριάν στο γαλλικό υπουργείο Άμυνας.


Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της 10ης Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους, σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα.



Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και το Ιράκ, τις δραστηριότητες του Daesh και τις μελλοντικές προγραμματισμένες επιχειρήσεις στην περιοχή.



Και οι δύο τους συμφώνησαν στην υποστήριξη προς τον ιρακινό πρωθυπουργό Χαϊντέρ αλ Αμπάντι για τις προσπάθειες του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.



Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία και τόνισε στον ομόλογό του ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν είναι μόνο κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ αλλά κατά όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή (υπονοώντας τους Κούρδους) και τόνισε την αποφασιστικότητα του τουρκικού στρατού κατά αυτών των ομάδων.



Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί την παρουσία άλλου ενός PKK, όπως αυτό στο βόρειο Ιράκ στην περιοχή Καντίλ να δημιουργηθεί  στην περιοχή Σινιάρ.



Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, συμφώνησε με την τουρκική πρόταση για την μετακίνηση όλων των κουρδικών στοιχείων του PYD/YPG ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και ότι αυτό πρέπει να γίνει με σαφήνεια.



Ο Λε Ντριάν συνεχάρη τον τουρκικό στρατό για τη δράση του στη βόρεια Συρίας με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» και τόνισε ότι αυτές οι προσπάθειες πρέπει να συνειδητοποιηθούν ότι αποτελούν μια σημαντική συμβολή για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης και όχι μόνο μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας, όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr