Σκόπια: Ο επικεφαλής του DUI επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Αλβανίας




Δεκέμβριος 16, 2016. 20:32

Ο αρχηγός του πρώτου αλβανικού κόμματος των Σκοπίων,  της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI,  Αλί Αχμέτι μετέβη χθες στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι και συζήτησαν για την μετεκλογική κατάσταση στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.




Σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα που επικαλείται αλβανικές πηγές, ο Νισάνι συνεχάρη τον Αχμέτι για τη νίκη του και χαιρέτισε  τη δέσμευση και τη συμβολή των αλβανικών κομμάτων στις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου στα Σκόπια.



«Η Αλβανία δίνει προτεραιότητα στις σχέσεις γειτονίας και την εταιρική σχέση με τα Σκόπια», δήλωσε ο Νισάνι, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των Αλβανών στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.



Σημειώνεται ότι ο Αλί Αχμέτι μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ρωτήθηκε εάν θα συνεργασθεί με τον Γκρούεφσκι για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς για μιλήσει για αυτό.



Επίσης, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr