“Γιορτή στην Ελλάδα για το έπος του PKK”




Δεκέμβριος 1, 2016. 18:59

Στο Λαύριο, οι Κούρδοι που ζουν στην Ελλάδα, συναντήθηκαν με την ευκαιρία των 38 χρόνων της έναρξης του αγώνα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, σε μια εκδήλωση από τα  δύο στρατόπεδα των Κούρδων προσφύγων.




Η γιορτή ξεκίνησε, χθες, στην Αίθουσα του Λαού του δήμου Λαυρίου στις 19:00.
Οι Κούρδοι, στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για ένα ελεύθερο Κουρδιστάν, κράτησαν ενός λεπτού σιγής.



Ο Κεντάλ Σεμσούρ,  μιλώντας εκ μέρους της Λαϊκής Συνέλευσης των Κούρδων στην Ελλάδα, ανέφερε ότι η οργάνωση του PKK ιδρύθηκε από τον ‘APO’ [συντομογραφία του Abdullah Öcalan] με τη φιλοδοξία της ελευθερίας του κουρδικού λαού και για τον σκοπό αυτό έχει γράψει μεγάλα έπη.


 «Με το όνομά του εκφράζεται ο αγώνας ενός ολόκληρου λαού και φέρει το κύρος του παγκόσμιου επαναστάτη, που έχει γράψει ένα μεγάλο έπος για το Κουρδιστάν», όπως είπε.



Η εκδήλωση είχε παρουσιάσεις χορωδίας λαϊκών κουρδικών ομάδων  και έκλεισε με τραγούδια τοπικών καλλιτεχνών, όπως σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr