«Γερμανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι το PKK υποστηρίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση»




Το δημοσίευμα της F5haber για το PKK στη Γερμανία


Δεκέμβριος 14, 2016. 18:38

Ανεξάρτητος Γερμανός δημοσιογράφος- γράφει τούρκικο δημοσίευμα- ισχυρίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει τις διαδηλώσεις των μελών του PKK στη Γερμανία.




Ο Μάρτιν Λεζέν (Martin Lejeune) μιλώντας στη δημοσιογράφο της εφημερίδας ‘Βατάν’,  Μίνε Ουσγκούν, δήλωσε ότι  η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών και το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών, έμμεσα υποστηρίζουν  το PKK, όπως γράφει η τουρκική F5haber.



Το δημοσίευμα, που προσπαθεί να συμβαδίσει με την τουρκική  ηγεσία, που έχει δηλώσει ότι η Ευρώπη υποδαυλίζει την τρομοκρατία στην Τουρκία,  αναφέρει ότι τα μέλη του PKK που βρίσκονται στη Γερμανία, υποστηρίζονται από τις γερμανικές αρχές.



«Αυτό δηλώνει ότι οι Γερμανοί πολιτικοί και η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμούν  να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο εναντίον του PKK και ο ίδιος ο δημοσιογράφος, Λεζέν,  αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση αφήνει ελεύθερο το PKK στη χώρα να λειτουργήσει όπως αυτό θέλει.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι λόγω των θέσεων του, ο λογαριασμός του δημοσιογράφου στο Twitter έκλεισε.



«Δημοσιογράφους σαν και εμένα που ερευνούν  για τις σχέσεις του
PKK στη Γερμανία, οι Γερμανοί πολιτικοί τους ερευνούν, τους φιμώνουν και τους απειλούν», είπε ο Λεζέν –σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.




 Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδα 'Βατάν' με φωτό του Γερμανού δημοσιογράφου


 Επιπρόσθετα, η εφημερίδα ‘Βατάν’ για το θέμα αυτό, σημειώνει ότι «ενώ επιδιώκεται να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας, δίνοντας η τελευταία το μήνυμα κατά της τρομοκρατίας μετά την επίθεση στην Μπεσίκτας από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τώρα ανοίγονται νέα ζητήματα».



Ο εκπρόσωπος, του υπουργείου Εσωτερικών (της Γερμανίας), ανέφερε σε δηλώσεις ότι «το PKK είναι μια τρομοκρατική οργάνωση στη Γερμανία, έτσι έχει χαρακτηρισθεί. Αλλά, η απλή ιδιότητα του μέλους σε αυτήν την οργάνωση δεν αποτελεί έγκλημα», είπε.
Αυτές οι θέσεις δημιουργούν πολλά ερωτήματα την τουρκική πλευρά, όπως σημειώνεται.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr