Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συναντήθηκε με τον Μασούντ Μπαρζανί




Ιανουάριος 8, 2017. 21:37

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, μετά  τη Βαγδάτη επισκέφθηκε την κουρδική περιφέρεια του Ιράκ και συναντήθηκε με τον Κούρδο πρόεδρο, Μασούντ Μπαρζανί.




Μετά την αναμνηστική φωτογράφηση  στο γραφείο του Κούρδου προέδρου, έγινε συνεδρίαση των δύο πλευρών κεκλεισμένων των θυρών, που κράτησε πάνω από μία ώρα.



Αργότερα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Γιλντιρίμ, ανέφερε ότι  τα προβλήματα της Τουρκίας με το PKK,  το Daesh και την FETÖ (οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν) δεν είναι μόνο θέματα  που απασχολούν μόνο τη χώρα του αλλά την ευρύτερη περιοχή, το Ιράκ και τη Συρία.



Αναφερόμενος στους Κούρδους αντάρτες του PKK δήλωσε ότι ‘φωλιάζουν’ στην περιοχή Σενγκάλ της κουρδικής περιφέρειας του βόρειου Ιράκ και είπε ότι αυτό δεν μπορεί να το ανεχθεί η Τουρκία.



Αναφερόμενος στους Κούρδους του PYD στη βόρεια Συρία, τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να συναινέσει με τις ενέργειες τους και ανέφερε ότι προσπαθούν να διώξουν τους κατοίκους αραβικής καταγωγής, να αλλάξουν τα τοπωνύμια και να δημιουργήσουν μια περιοχή που θα ελέγχεται αποκλειστικά από το PYD  και το ένοπλο σώμα τους το YPG, το οποίο χαρακτήρισε ως ισοδύναμο με το PKK στην Τουρκία, όπως σημειώνει η τουρκική «Dunya Bulteni».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr