Βουλγαρικό κόμμα ζητά δημοψήφισμα για τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα





«Το ‘Ataka’ θέλει από τον Ράντεφ να κάνει δημοψήφισμα για τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα» (offnews.bg)



Ιανουάριος 19, 2017. 19:30

Σόφια.

Το κόμμα ‘Атака’ έκανε τρεις προτάσεις στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ. 



Ο πρόεδρος του Атака’, Βόλεν Σιντέροφ, μετά την ορκωμοσία του Ράντεφ στο Κοινοβούλιο και την ομιλία του,   τον κάλεσε για αλλαγή του ονόματος του βουνού ‘Μουσαλά’,  σε δημοψήφισμα για τις αμερικανικές βάσεις και την εισαγωγή στα σχολεία  του μαθήματος των θρησκευτικών.



Ο Σιντέροφ ζήτησε από τον πρόεδρο να αλλάξει την τουρκική ονομασία της υψηλότερης κορυφής ‘Μουσαλά’ με την ονομασία ‘Αγίου Ιβάν Ρίλσκι’. Ο ηγέτης του ‘Атака’ τόνισε είναι ο ουράνιος προστάτης της Βουλγαρίας, υπενθύμισε ότι σχετική πρόταση είχε κάνει το 2014 στον προηγούμενο πρόεδρο, αλλά ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ το αγνόησε.



Έκανε επίσης το ερώτημα: «πρέπει στη Βουλγαρία να υπάρχουν τέσσερις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ;».



Ζήτησε την ενεργοποίηση του συντάγματος προκειμένου να γίνει διαβούλευση με το λαό. Και εάν η απάντηση των Βουλγάρων πολιτών  είναι αρνητική τότε πρέπει να κλείσουν, είπε ο Σιντέροφ.
Ο ίδιος αναφερόμενος στο τελευταίο αίτημα του κόμματός του είπε ότι ο Ράντεφ πρέπει να εκπληρώσει την προεκλογική υπόσχεσή του και να εργασθεί για την εισαγωγή της θρησκευτικής εκπαίδευσης στα βουλγαρικά σχολεία.



«Θα τον στηρίξουμε και με τα δύο χέρια σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Σιντέροφ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr