Απάντηση ΗΠΑ σε Τουρκία: Οπλίζουμε μόνο τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις- όχι τους Κούρδους




Κούρδισες στις «Γυναικείες Δυνάμεις Αυτοάμυνας (YPG)» που συμμετέχουν σχεδόν σε κάθε μάχη που γίνεται στη Συρία κατά των εξτρεμιστών του ISIS ( φωτό - news.china.com.)





Ιανουάριος 21, 2017. 21:02

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξοπλίζουν του Κούρδους της Συρίας.



Την Πέμπτη, το Πεντάγωνο απέρριψε τις κατηγορίες, επιμένοντας ότι παρέχει όπλα μόνο στους Άραβες που βρίσκονται  στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF).



Πριν από λίγες ημέρες, η ‘USA Today’ ανέφερε ότι αμερικανικά αεροσκάφη έκαναν ρίψεις πολεμοφοδίων  για να βοηθήσουν τις SDF καθώς προχωρούσαν προς τη Ράκα.



Το Πεντάγωνο έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο οπλισμός ήταν μόνο για την Συριακή Αραβική Συμμαχία- μια παράταξη των SDF.



«Οι τοπικοί εταίροι μας στη Συρία συνεχίζουν να προωθούνται  προς τη  Ράκα και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα έχουν απομονώσει την λεγόμενη πρωτεύουσα του ‘ισλαμικού κράτους’, είπε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ, αναφερόμενος στο ISIS.



 Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ αρνήθηκε ρητά ότι οι ΗΠΑ παραδίδουν όπλα στους Κούρδους στη Συρία.

 «Έχουμε προμηθεύσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και ιδιαίτερα την Συριακή Αραβική Συμμαχία, για κάποιο διάστημα», είπε.



Ενώ το Πεντάγωνο έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ενισχύει τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), κάλεσε, όμως,  την νέα διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει αυτήν την πολιτική.

 Το Πεντάγωνο πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να οπλίσουν άμεσα τους Κούρδους της Συρίας, αξιολογώντας ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός εταίρος των Αμερικανών στη Συρία.



Ωστόσο, δεν είναι σαφές, εισέτι, εάν ο Τράμπ θα ακούσει το Πεντάγωνο ή την Τουρκία, η οποία ασκεί πιέσεις σε κάθε μορφή υποστήριξης των Κούρδων της Συρίας.



Πηγή: ‘Aranews.net’

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr