Νέα ομάδα συνοριοφυλάκων από Σλοβακία σε Σκόπια




Ιανουάριος 22, 2017. 22:30

Νέα ομάδα 25 συνοριοφυλάκων από τη Σλοβακία φθάνει αύριο στα Σκόπια. Πρόκειται για την έκτη εκ περιτροπής ομάδα από τη Σλοβακική Δημοκρατία που θα αναπτυχθεί στα  σύνορα  με την Ελλάδα στις περιοχές Μοναστηρίου και    Μεντζίτλια  (Νίκη, Φλώρινας).




Η άφιξή τους είναι βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών της Σλοβακίας και του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, για κοινές περιπολίες φρούρησης των συνόρων με την Ελλάδα, για την αποτροπή διείσδυσης στη χώρα μεταναστών.



Οι συνοριοφύλακες θα έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό  με οχήματα παντός εδάφους, θερμικές κάμερες και συσκευές νυχτερινής όρασης.



Η αποστολή αυτή θα έχει διάρκεια 30 ημέρες με δυνατότητες παράτασης.


Η Σλοβακία το 2016 είχε στείλει συνολικά 125 αστυνομικούς, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της σλοβακικής πρεσβείας στα Σκόπια και είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά ανά κάτοικο από τις οκτώ ξένες χώρες που συμμετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις στα Σκόπια, όπως σημειώνει η ‘Τζουρνάλ- ‘Журнал’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr