Πρόεδρος Κοσσυφοπεδίου: «Απαράδεκτες οι απειλές του Νίκολιτς»




" Θάτσι: Το Κοσσυφοπέδιο έχει δεσμευτεί για την ειρήνη και τον διάλογο, η Σερβία προκαλεί πόλεμο", γράφει το δημοσίευμα του Κοσόβου


Ιανουάριος 15, 2017. 20:13

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου της Σερβίας, ότι η Σερβία είναι έτοιμη να στείλει τις στρατιωτικές δυνάμεις της, "αν αυτό συμβεί, και πάλι είναι μια ‘πρόκληση’ για τις αρχές στην Πρίστινα''.



Σε δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος Θάτσι, γράφει η κοσοβάρικη ιστοσελίδα ‘Zeri’, δήλωσε ότι οι απειλές της Σερβίας, ότι είναι έτοιμη για πόλεμο με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο, δείχνουν σαφώς ότι οι προθέσεις της Σερβίας είναι ίδιες με εκείνες του καθεστώτος Μιλόσεβιτς της δεκαετίας του  ’90.



«Οι απειλές πολέμου είναι απαράδεκτες, δήλωσε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, και τόνισε βρίσκονται σε αντίθεση με το διάλογο για την εξομάλυνση των σχέσεων και απειλούν άμεσα  την ειρήνη στα Δυτικά Βαλκάνια».



Αναφέρθηκε, ακόμη, ότι η Σερβία συνεχίζει την προπαγάνδα της για το Κοσσυφοπέδιο και ότι το τρένο από το Βελιγράδι προς τη Μιτρόβιτσα «ήταν ένα εργαλείο προπαγάνδας που έφερε μηνύματα και εικόνες με στόχο την πρόκληση και την ένταση στο Κοσσυφοπέδιο, κάτι το οποίο είναι σε αντίθεση με το Σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου και των ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων», σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr