Κοσσυφοπέδιο: Δεν επετράπη σε σερβικό τρένο να πάει στη Μιτρόβιτσα




Ιανουάριος 14, 2017. 20:47


Το σερβικό τρένο που αναχώρησε σήμερα το πρωί από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βελιγραδίου με προορισμό την Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα,  γύρισε πίσω αφού δεν επετράπη να εισέλθει  στο έδαφος του Κοσόβου.



Ο υπουργός Υποδομών, Λούφτι Ζάρκου, απέστειλε εντολή προς τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, Σπεντ Μαζουνάι, για το σταμάτημα του τρένου στα σύνορα, αφού δεν είχε άδεια να εισέλθει στο Κοσσυφοπέδιο.


Το τρένο έφερε την επιγραφή «Το Κόσοβο είναι Σερβία», σύνθημα που  καθορίστηκε ως πρόκληση του Βελιγραδίου.


Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, συγκάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για το θέμα, όπως σημειώνει η αλβανική «Gazeta Shqip».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεκάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από κυβερνητικό κτήριο στην Πρίστινα για να διαμαρτυρηθούν για το σερβικό τρένο που είχε ως προορισμό την Μιτρόβιτσα.


Το τρένο ήταν βαμμένο στα χρώματα της σερβικής σημαίας και ξεκίνησε για την Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα χωρίς να λάβει άδεια από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου.


Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, δήλωσε ότι η είσοδος του τρένου στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου με σερβικά εθνικιστικά συνθήματα είναι σε αντίθεση με το σύνταγμα και τους νόμους του Κοσσυφοπεδίου.


Ο Θάτσι έγραψε στο Facebook ότι στο τρένο επέβαιναν Σέρβοι ανώτεροι αξιωματούχοι, οι οποίοι  δεν είχαν άδεια εισόδου στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr