Αλβανία: Κομματικές Αντιδράσεις στο Αίτημα των Τσάμηδων για Ερευνητική Επιτροπή




Ιανουάριος 26, 2017. 14:38


Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η διάσκεψη των προέδρων για την εξέταση του αιτήματος του κόμματος των Αλβανο-τσάμηδων (PDIU) για δημιουργία ειδικής ερευνητικής επιτροπής για το θέμα των Τσάμηδων, γράφει η ‘Albanian Daily News’.




Η απόφαση, η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, βασίστηκε στην ανάγκη προκαταρκτικών διαβουλεύσεων.



Σύμφωνα με πολιτικές πηγές το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση (SMI) - που συμμετέχουν στην κυβέρνηση- αντιτάχθηκαν στο αίτημα αυτό, που υπεβλήθηκε από το  PDIU.



«Αυτό το ζήτημα δεν είναι υπό τη δικαιοδοσία και δεν υπάρχει χρόνος για μια ερευνητική επιτροπή. Η έρευνα για γενοκτονία (που προωθεί το PDIU) απαιτεί ποινική έρευνα, που πρέπει να διεξαχθεί σε δικαστήριο», υποστήριξε εκπρόσωπος του SMI.



Από την άλλη πλευρά το Δημοκρατικό Κόμμα  - DP (αντιπολίτευση) δεν εξέφρασε γνώμη και το θέμα αυτό αφέθηκε ως εσωτερικό ζήτημα του κυβερνητικού συνασπισμού.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr